Advies nodig? Bel +31 (0)162 - 56 00 00

Veel gestelde vragen

Onderstaand vind u de meest gestelde vragen. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op!

Alle Puch fietsen mogen belast worden tot een totaal gewicht van 120 kilo. Het totaal gewicht is dus de berijder, fietstassen, kinderzitje en eventuele bagage. Alle achterdragers zijn belastbaar tot maximaal 25 kilo. Eventuele voordragers zijn belastbaar tot maximaal 10 kilo. Tip: als een fiets dagelijks zwaar tot maximaal belast wordt, is het verstandig om het onderhoud extra aandacht te geven, zoals het controleren van de bandenspanning en de spakenspanning van de wielen. Uw Puch dealer zal u hier graag in adviseren.

Nee, al onze fietsen zijn gebouwd als normale fietsen en geschikt voor normaal gebruik. Voor onze elektrische fietsen worden er speciale frames gebouwd en aangepast aan het e-bike systeem waar de fiets mee uitgerust word. Elk frame moet voldoen aan specifieke eisen die gesteld worden voor het elektrische systeem en draagt een Europese goedkeuring. Let op! Indien een fiets word omgebouwd naar een elektrische fiets, is de fabrikant van de fiets niet aansprakelijk voor schade en/of letsel en vervalt de fabrieksgarantie.

Onder op de onderbuis zit een witte barcodesticker, hier vindt u alle gegevens van uw fiets op. Het barcodenummer beginnend met SI….. is het nummer wat dient te worden opgegeven aan uw verzekeraar als framenummer.

Wanneer u naar de websites van AXA en Abus gaat: https://keyservice.axa-stenman.com/ of http://abus-sleutelservice.nl/ kunt u hier rechtstreeks via AXA of Abus een sleutel bij bestellen door het sleutelnummer van de reserve sleutel in te voeren. De meeste winkeliers noteren deze vaak ook op uw aankoopnota.
Belangrijk, let op! Indien u de fiets verzekert heeft, dient u dit te melden aan uw verzekeraar. Bij eventuele diefstal dient u altijd twee sleutels te overleggen en de bijbestelde sleutel is gemerkt als kopie.

Wij adviseren u altijd terug te gaan naar uw Puch dealer, waar de fiets is aangekocht. Ook indien u uw fiets via een webshop heeft aangekocht, dient u naar deze terug te gaan om aanspraak te maken op de garantie. De dealer is bekend met de garantievoorwaarden van Puch en kan in de meeste gevallen snel uw probleem verhelpen of beantwoorden. In het geval dat de dealer geen oplossing aan kan dragen, zal hij contact opnemen met Puch Nederland om tot een oplossing te komen en/of uw vraag te beantwoorden.

Wij adviseren u altijd terug te gaan naar uw Puch dealer, waar de fiets is aangekocht. De dealer is hierin gespecialiseerd en zal uw probleem kunnen verhelpen of beantwoorden. In het geval dat de dealer geen oplossing aan kan dragen, zal hij contact opnemen met Puch Nederland om tot een oplossing te komen en/of uw vraag te beantwoorden.

Diverse Puch fietsen zijn voorzien van een verende zadelpen. Voor de juiste veerspanning/instelling geld de volgende regel. Bij het plaatsnemen op uw zadel mag de zadelpen max 1 cm inzakken. De veerspanning/instelling kunt u aan de onderkant van de zadelpen strakker of losser draaien met een imbus sleutel 5 of 6. Natuurlijk kunt u hiervoor ook altijd bij uw Puch dealer terecht.

Door de band op de juiste bandenspanning te houden verlengt u de levensduur van uw buitenbanden en voorkomt u dat hier vroegtijdig scheuren in op treden. Tevens is de weerstand tussen band en oppervlak minimaal, waardoor u licht fietst en tevens is dit van positieve invloed is op de actieradius van uw elektrische fiets.

De laatste tijd worden nieuwe Puch fietsen via het internet aangeboden. Wij willen u erop wijzen dat het merendeel van deze aanbieders niet geregistreerd staan als officiële Puch dealer.

Bij de officiële Puch dealer heeft u de mogelijkheid tot uitproberen en aanmeten van de juiste fiets. In de showroom van uw plaatselijke fietsspecialist kunt u de kleuren beter beoordelen en vergelijken. Persoonlijk advies door kundige adviseurs stellen u beter in staat de juiste keuze tot een aanschaf te maken.

Puch adviseert u bij een eventuele aanschaf via het internet te letten op zaken met betrekking tot garantie, service en onderhoud. Deze moeten in een koopcontract zijn vastgelegd. Ook kunt u zich vooraf informeren over de betrouwbaarheid van de internetaanbieder. Mocht u binnen de garantieperiode aanspraak willen maken op garantie, service of onderhoud dan dient u de verkoper van uw fiets hierop aan te spreken. Ervaring leert ons dat de garantieafhandeling of onderhoudsbeurten meer tijd of kosten met zich meebrengen dan dat dit het geval zou zijn bij uw plaatselijke Puch dealer. Periodiek onderhoud is essentieel voor veilig fietsen en het goed functioneren van uw fiets en voorkomt dure reparaties achteraf.

Mocht u om welke reden dan ook niet in staat zijn de fiets bij uw internetverkoper aan te bieden voor garantie, service of onderhoud is het uiteraard mogelijk uw fiets ter reparatie aan te bieden bij een willekeurige Puch dealer.

Om aan de verplichtingen van haar eigen klanten te voldoen is een Puch dealer niet verplicht een reparatie in behandeling te nemen als de betreffende fiets niet bij hem is aangeschaft. Mocht u na overleg met deze dealer besluiten dat uw fiets ter plaatse gerepareerd kan worden dan zullen de onderdelen die voor garantie in aanmerking komen door Puch worden vergoed. Echter de kosten van de service zoals reparatiekosten, vervangend vervoer, servicebeurten etc. vallen niet onder de garantie en zijn voor rekening van de eigenaar.
Alle officiële Puch dealers vindt u op onze website onder het hoofdstuk “Verkooppunten”. Middels het invoeren van de plaatsnaam onder de kop “Zoek uw dealer” vindt u heel gemakkelijk uw dichtstbijzijnde officiële Puch dealer.

Uw Puch dealer kan u hier een passende achterdrager voor aanbieden.

Op de Puch – moederfiets passen de meest voorkomende zitjes van de merken: Bobike, YEPP, Qibbel en Polysport. De achterdrager van de Puch – moederfiets is tevens voorzien van een YEPP easyfit window waardoor de YEPP easy-fix eenvoudig op de drager te monteren is zonder montagebeugels of speciale bevestiging. Aan te raden is om u te laten adviseren door uw Puch dealer welke mogelijkheden er zijn en de zitjes op de juiste manier te monteren.

De meeste Puch fietsen zijn voorzien van een aluminium stuurbocht en tevens van een verstelbare stuurpen. Deze zijn hier niet geschikt voor en wij raden dit dan ook ten zeerste af. Op alle Puch fietsen is een voorzitje te monteren van o.a. de volgende merken: Bobike, Yep, Qibble.
Op de Puch modellen van collectie 2019 en later past heel goed de Yepp Easyfix.

Gratis
Download

Bekijk al onze e-bikes in onze gratis brochure!

Vul uw gegevens in en u ontvangt de brochure direct in uw mailbox. Liever ook per post? Laat dan tevens uw postadres achter.